Noben artikel ni dodan v košarico.

Spletna trgovina z motoristično opremo, je v lasti trgovskega podjetja Trgovske storitve Damijan Miklavič s.p., Dolga 93, Černelavci, 9000 Murska Sobota.

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine moto-oprema.com v lasti podjetja Trgovske Storitve Damijan Miklavič s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani, ki je dostopna na povezavi http://www.moto-oprema.com.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Spletna trgovina moto-oprema.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • – identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • – kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • – bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • – dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • – pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • – vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • – način plačila in dostave,
 • – časovno veljavnost ponudbe,
 • – rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • – pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

KUPEC JE FIZIČNA ALI PRAVNA OSEBA

Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Pravna oseba je tista, ki opravlja pridobitno dejavnost.

CENE IN DDV

Vse navedene cene za artikle v spletni trgovini so v EUR in že imajo vključen 22% DDV. Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spreminjajo. Če artikla, ki ste ga naročili, ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer vas obvestimo.

Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko spletne trgovine “www.moto-oprema.com”.

Varstvo potrošnikov:

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov.  Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov .
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Pridržujemo si pravico do sistemskih napak in se za njih v naprej opravičujemo. 

Morebitne kupoprodajne pogodbe so sklenjene v Slovenskem jeziku.

KORAKI NAKUPA – SKLENITEV POGODBE

Izbor artiklov – oddaja naročila

Uporabnik zbere artikle, ki si jih želi, jih doda v košarico s klikom na gumb “Dodaj na seznam”. Iz košarice lahko kadarkoli odstrani izbrane artikle iz košarice z gumbom “Koš”. Ko uporabnik zaključi z zbiranjem artiklov, klikne na gumb “Oddaj naročilo” ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa izbere način plačila. Preden izbere način plačila mora potrditi, da se strinja s pogoji poslovanja (katere si lahko prebere na zraven dodani povezavi).

Izbira lahko med osebnim prevzemom v trgovini, plačilom po povzetju ali plačilom po predračunu. V kolikor izbere kupec način plačila po predračunu, dobi v trenutku izbire načina plačila predračun s podatki za plačilo v svoj poštni predal.

Kupec zaključi naročilo s potrditvijo gumba „Potrditev naročila z obevznostjo plačila“.

Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal. Kupec ima možnost preklicati naročilo v vrsti preko elektronske pošte v času dveh ur. Naročila lahko pregledate v rubriki Moj račun s klikom na “Pregled vseh naročil”. Uporabniku je dosegljivo preko povezave “Moj račun” v stolpcu “Prijava”.

Popravljanje naročila

Kadarkoli med potekom nakupa lahko uporabnik odpre košarico in iz košarice lahko kadarkoli odstrani izbrane artikle z gumbom “Odstrani”.

Naročilo potrjeno – pogodba sklenjena

V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se trgovec zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Trgovec si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko oziroma ga kako drugače kontaktira. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je z oddajo naročila nepreklicno sklenjena. 

V primeru daljših dobavnih rokov za naročeno blago, kot je predvideno, vas bomo nemudoma obvestili.

Blago odposlano

Trgovec v zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili ali pa ga stranka prevzame na prevzemnem mestu.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku 2 ur mora preklic naročila opraviti preko telefona.
V elektronskem sporočilu obvezno navedite navesti naslednje podatke:

 • V naslovu sporočila: Preklic naročila
 • V vsebini sporočila: a) številka naročila b) ime in priimek kupca c) naslov kupca

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, lahko to stori preko naše e-pošte info@moto-oprema.com.

Reklamacije:

Reklamacijo najprej prosimo naslovite na info@moto-oprema.com ali na naš naslov.

Ob morebitni reklamaciji priložite kopijo računa ali dokazilo o plačilu ali potrdilo dostavljalca.

Način plačila:

PO POVZETJU 

Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije, oziroma držav, v katere je tekom postopka možna dostava naročila. Vse pogodbe se sklepajo v slovenskem jeziku. Dostavljamo artikle, ki jih je možno dostaviti po poštni poti. 
Blago pošiljamo preko podjetja GLS ali preko Pošte Slovenija. Ker je vaša varnost plačevanja na prvem mestu, smo vam v e-trgovini omogočili 100% varno plačevanje ob prejemu blaga. Ko bo pismonoša do vas dostavil naročeno blago, mu boste plačali z gotovino. Vaš strošek, bo natančno tak, kot bo izpisan na vašem naročilu, katerega vam bomo poslali na vaš internetni naslov. Če vas ob dostavi ni doma, da bi lahko blago prevzeli, vas bo doma čakalo obvestilo o prispelem paketu, ki ga lahko prevzamete v vam najbližji poslovalnici GLS depoja oziroma na najbližnji poslovanlnici Pošte Slovenija (v kolikor je kupec izbral način odprese s Pošto Slovenija).

Strošek dostave po Sloveniji je 1,90 Eur z DDV.

Strošek dostave na Hrvaško je 6,90 Eur.

PO PREDRAČUNU 

Predračun oz. ponudbo, ki jo boste prejeli na vaš e-naslov je osnova za nakazilo. Na plačilni nalog je potrebno obvezno napisati IME in PRIIMEK tistega, ki je na naročilu vpisan kot kupec. Znesek, ki je naveden na predračunu oz. ponudbi, nakažete na transakcijski račun podjetja Trgovske storitve Damijan Miklavič s.p., Dolga 93, Černelavci, 9000 Murska Sobota, ki je odprt pri Banki Koper d.d. 
Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo. 
Blago vam dostavi podjetje GLS oz. Pošta Slovenije (odvisno od izbire kupca). Ko bo dostavljalec dostavil blago do vas, ga prejmete brez dodatnega plačila.
Številka transakcijskega računa: SI56 1010 0004 3720 417

OSEBNEM PREVZEM V TRGOVINI PODJETJA 

Naročeno blago lahko prevzamete v naši trgovini, natančneje na Noršinski 2 v Murski Soboti.

Naročanje, odprema in dostava:
Vse izdelke na zalogi odpremimo v 1-4 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in dela prostih dneh blaga ne odpremljamo. V primeru vaših posebnih zahtev vas prosimo, da le-te vpišete pod opombe na dnu naročila. 
V primeru, da se zgodi, da izdelka ni na zalogi je dobava za ta izdelek do 30 dni. V takšnem primeru vas obvestimo na vaš elektronski naslov. 
Vse informacije so možne tudi po telefonu. Kontaktna oseba vam bo na voljo vsak delovni dan od 10.00 – 16.00 na telefonski številki: 041 362 958 ali pa na internetnem naslovu: info@moto-oprema.com.

 

V primeru, da nakupna košarica za določen artikelj ni določena, tega artikla ni mogoče kupiti preko elektronske trgovine. 
Trgovina www.moto-oprema.com lahko od nakupa artikla odstopi, za katerega ugotovi, da ga ni mogoče izvesti pod pogoji in podatki s katerimi razpolaga. V takšnem primeru ste obveščeni na vaš elektronski naslov.

Hranjenje naročila:
Odano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je sestavljena in napisana v slovenskem jeziku ter se hrani na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov info@moto-oprema.com, ali pisno, na sedež podjetja.
 
  
Stroški dostave:
Stroške dostave plača naročnik oziroma prejemnik pošiljke. 
Strošek dostave se zaračuna v višini 1,90 EUR z vljučenim DDV, ne glede na težo, vrednost ali količino. Strošek se izpiše na vašem naročilu takoj oz. v kolikor izberete način dostave po povzetju.

Pri naročilih v vrednosti nad 500 EUR je dostava brezplačna.
 
  
Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe: 
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti)ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@moto-oprema.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti z datumom prevzema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe žal več ni možen. 
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo(v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine pri pogodbi, sklenjeni na daljavo, je urejeno v 43.d členu Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki v tretjem odstavku določa, da podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Nadalje je v četrtem odstavku istega člena še določeno, da potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. 

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.  

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj (klik).

Stvarne napake:
Kdaj je napaka stvarna? Kadar artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo;če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo potrošnik kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana; če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane; če je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan zaradi obvestila. 
Kdaj lahko potrošnik uveljavlja pravice iz naslove stvarne napake? Potrošnik mora o napaki obvestiti prodajalca v roku dveh mesecev, ko je bila napaka odkrita; potrošnik mora v obvestilo o napaki natančno napisati opisati napako (pisno) in prodajalcu omogočiti, da artikel pregleda. 
Kdaj prodajalec ne odgovarja za stvarno napako? Če se pokaže napaka na blagu, ko mineta dve leti,odkar je bil artikel izročen. Šteje se, da je napaka obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. 
Kakšne pravice ima potrošnik? Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. Pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva,ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. 
Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina moto-oprema.com spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, ter se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Trgovske Storitve Damijan Miklavič s.p. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 00386 (0)41 362 958 ali po elektronski pošti na info@moto-oprema.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@moto-oprema.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina moto-oprema.com se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si spletna trgovina moto-oprema.com prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Če spora ni možno rešiti z dogovorom, je pristojno stvarno sodišče sedeža prodajalca.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

1. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s >Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov<, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.

 

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

VARNOST

Spletna trgovina moto-oprema.com uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Trgovske storitve Damijan Miklavič s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Podjetje Trgovske storitve Damijan Miklavič s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije

Navedene osebne podatke, bo podjetje uporabilo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

GARANCIJA:

Za artikle v naši spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oz. prodajalca. Za uveljavljanje garancije se obrnite na našo poslovalnico Prodajalna Moto-oprema, Noršinska 2, 9000 Murska Sobota. Ob uveljavljanju garancije je stranka obvezna priložiti originalni račun in garancijski list.. Če stranka prejme neustrezno ali poškodovano blago lahko le-tega vrne. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

INFORMACIJE:

Prodajalna Moto-oprema, Noršinska 2, 9000 Murska Sobota
Gsm: 041 362 958, e-mail: info@moto-oprema.com

Politika zasebnosti in varnosti: 

Vaši osebni podatki, ki nam jih boste zaupali bodo služili samo izvedbi in dostavi naročila, ter na željo kupca tudi občasna obvestila o novostih v naši trgovini. Brez vašega privoljenja ne bomo vaših podatkov uporabljali v druge namene. Vendar pa moramo sodelovati z državnimi organi, če zakon to zahteva. V tem primeru moramo razkriti vaše podatke. Pridružujemo si pravico do objave, prodaje in posojanja statističnih obdelav. Vaši osebni podatki v tem primeru ne bodo objavljeni. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti nas kontaktirajte na elektronski naslov: info@moto-oprema.com

KONČNA DOLOČBA

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih za uporabo ter v uporabniških navodilih. 

Podatki podjetja

Trgovske storitve Damijan Miklavič s.p.

Dolga 93, Černelavci,

9000 Murska Sobota

Slovenija

email: info@moto-oprema.com

GSM: +386 (0)41 362958

Identifikacijski podatki

Matična številka: 3067483

Davčna številka: 31975119

ID številka za DDV: SI31975119 smo zavezanec za DDV

Transakcijski račun: SI56 1010 0004 3720 417 – Banka Koper

Podatki o ustanovitvi

Ustanovitelj: Damijan Miklavič

Datum vpisa pri registrskem organu: 1.2.2006

Registrski organ: AJPES, izpostava Murska Sobota

Zaporedna številka vpisa: 316-08-V01-012844

Moto-oprema

Motoristične oprema priznanih proizvajalcev.

Velika večina naših kupcev ne ve točno kaj bodo kupili ob vstopu v našo prodajalno.
Tu nastopimo mi – strokovno svetovanje nariše vsakemu kupcu nasmeh na obraz, ko zapušča našo prodajalno polnih rok.
Zatorej so naše glavno vodilo zadovoljne stranke, katerih dober glas se razteza že čez vse kontinente. Dobrodošli pri nas!

 

instagram

Hitre informacije

ponedeljek - sreda: 09:00-17:00, četrtek - petek: 09:00-18:00, sobota: 09:00-12:30
Noršinska ulica 2, 9000 Murska Sobota, Slovenija
+ 386 (0)31 882 777 + 386 (0)41 362 958
moto.oprema@gmail.com info@moto-oprema.com